• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Bläckfisk kryddad med te

2 röster
20 m
4
Bläckfisk kryddad med te
Foto: Tv4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Bläckfisk med te-rubb

  • 2 bläckfisk (stora)
  • te (Roiboos)
  • chiliflakes
  • salt
  • peppar

Tomater

  • 2 tomater (billiga)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 rödlök
  • 2 msk risvinäger

Chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 grön chilifrukt (eller 1 tsk chilipasta)
  • 1 msk soja

Servering

  • 2 tomater
  • färsk koriander (eller persilja)

Gör så här

  1. Bläckfisk med te-rubb
    Börja med att kryssa bläckfisken och rubba in den sedan med kryddorna.
  2. Tomater
    Riv de ”billiga” tomaterna och blanda med riven vitlök, olivolja och vinäger.
  3. Finhacka rödlöken och lägg i risvinäger.
  4. Chiliaioli
    Mixa majonnäsen med chili och soja.
  5. Servering
    Skär upp tomaterna och blanda med tomatvinaigretten.
  6. Grilla eller stek bläckfisken ca 5-6 minuter på varje sida och skär sedan i skivor.
  7. Toppa med färsk koriander eller persilja.
11 juli 2020