Bläckfisk kryddad med te

Bläckfisk kryddad med te
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bläckfisk kryddad med te

16 ingredienser

20 m

Att krydda bläckfisken med te ger en riktigt god och härlig smak. Servera med tomater och en het chiliaioli och rätten är komplett!

Ingredienser

portioner

Bläckfisk med te-rubb

  • 2 bläckfisk (stora)
  • te (Roiboos)
  • chiliflakes
  • salt
  • peppar

Tomater

  • 2 tomater (billiga)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 rödlök
  • 2 msk risvinäger

Chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 grön chilifrukt (eller 1 tsk chilipasta)
  • 1 msk soja

Servering

  • 2 tomater
  • färsk koriander (eller persilja)

Gör så här

Bläckfisk med te-rubb

  1. Börja med att kryssa bläckfisken och rubba in den sedan med kryddorna.

Tomater

  1. Riv de ”billiga” tomaterna och blanda med riven vitlök, olivolja och vinäger.
  2. Finhacka rödlöken och lägg i risvinäger.

Chiliaioli

  1. Mixa majonnäsen med chili och soja.

Servering

  1. Skär upp tomaterna och blanda med tomatvinaigretten.
  2. Grilla eller stek bläckfisken ca 5-6 minuter på varje sida och skär sedan i skivor.
  3. Toppa med färsk koriander eller persilja.