Black rice and prawns

NYHET
koket.se
Black rice prawns
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Black rice and prawns

8 ingredienser

20 m

"Här har vi en lyxigare variant av Bastmati chicken med svart ris, röd chili och marinerade vannameiräkor. Funkar fint som förrätt." /Erik Videgård

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 3 msk rapsolja
  • 400 g vannameiräkor, råa (MSC-märkta)
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • färsk ingefära, finhackad (lika mycket som vitlök)
  • 2 chilifrukter, finhackade (röda medelheta)
  • 450 g svart ris, kokt och kallt
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 100 g regnbågsrom
  • saffransmajonnäs (till servering)

Gör så här

  1. Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Rör woken från sida till sida så alla sidor täcks av olja.
  2. När oljan är het men inte ryker så tillsätt räkor, vitlök, ingefära och chili. Fräs under omrörning i två minuter.
  3. Tillsätt riset och fortsätt fräsa tills det är varmt.
  4. Lägg upp och toppa med salladslök och regnbågsrom samt servera saffransmajonnäs till.