Black bean taco med rödkål och avokado

47 röster
30 m
4

Siri Barjes goda recept på vegansk black bean taco med syrlig rödkålssallad och avokado. En riktig vardagsräddare à la Siri.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 förp svarta bönor (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 stavar stjälkselleri
  • 1 röd chili
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tärning grönsaksbuljong + ev. lite vatten
  • 33 cl ljus öl
  • 2 msk ljus soja
  • 1 lime
  • salt och peppar

Rödkål

  • 0,5 rödkålshuvud
  • 0,5 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • majstortillas
  • avokado, tärnad
  • havrefraiche (för vegansk rätt) eller crème fraiche

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, selleri och chili smått. Sätt en stor kastrull på spisen och tillsätt oljan. Stek spiskummin, paprikapulver och tomatpuré i 30 sekunder innan du häller på alla grönsakerna. Stek tills löken blir mjuk och får fin färg.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt bönorna, salta och peppra ordentligt. Tillsätt sedan buljongtärning, sojan och ölen. Låt koka med locket av så att grytan reduceras i ca 20 minuter. Koka på hög värmen men var noga med att röra ordentligt, annars bränner det fast! Smaka av med limesaft.
  3. Skiva rödkålen tunt och hacka koriander, spara lite till servering. Blanda kålen och koriandern ordentligt med resten av ingredienserna. Knåda kålen i någon minut och ställ sedan åt sidan.
  4. Servera bönröran med majstortilla, rödkål, avokado och fraiche!
25 november 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept