Black bean taco med rödkål och avokado

53 röster
30 m
4
Black bean taco med rödkål och avokado
Foto: TV4

Siri Barjes goda recept på vegansk black bean taco med syrlig rödkålssallad och avokado. En riktig vardagsräddare à la Siri.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp svarta bönor [à 400 g]
  • 1 gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 bit stjälkselleri, stavar
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 grönsaksbuljongtärning, + ev. lite vatten
  • 33 cl ljus öl
  • 2 msk japansk soja
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Rödkål

  • 0,5 rödkål
  • 0,5 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • majstortillas
  • avokado, tärnad
  • havre fraiche (för vegansk rätt, eller crème fraiche)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, selleri och chili smått. Sätt en stor kastrull på spisen och tillsätt oljan. Stek spiskummin, paprikapulver och tomatpuré i 30 sekunder innan du häller på alla grönsakerna. Stek tills löken blir mjuk och får fin färg.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt bönorna, salta och peppra ordentligt. Tillsätt sedan buljongtärning, sojan och ölen. Låt koka med locket av så att grytan reduceras i ca 20 minuter. Koka på hög värmen men var noga med att röra ordentligt, annars bränner det fast! Smaka av med limesaft.
  3. Skiva rödkålen tunt och hacka koriander, spara lite till servering. Blanda kålen och koriandern ordentligt med resten av ingredienserna. Knåda kålen i någon minut och ställ sedan åt sidan.
  4. Servera bönröran med majstortilla, rödkål, avokado och fraiche!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...