Black bean taco med rödkål och avokado

POPULÄRT
koket.se
Black bean taco med rödkål och avokado
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Black bean taco med rödkål och avokado

25 ingredienser

30 m

Siri Barjes goda recept på vegansk black bean taco med syrlig rödkålssallad och avokado. En riktig vardagsräddare à la Siri.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 förp svarta bönor [à 400 g]
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 bitar stjälkselleri, stavar
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 grönsaksbuljongtärning, + ev. lite vatten
  • 33 cl ljus öl
  • 2 msk japansk soja
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Rödkål

  • 0,5 rödkål
  • 0,5 citron
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • majstortillas
  • avokado, tärnad
  • havre fraiche (för vegansk rätt, eller crème fraiche)

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, selleri och chili smått. Sätt en stor kastrull på spisen och tillsätt oljan. Stek spiskummin, paprikapulver och tomatpuré i 30 sekunder innan du häller på alla grönsakerna. Stek tills löken blir mjuk och får fin färg.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten. Tillsätt bönorna, salta och peppra ordentligt. Tillsätt sedan buljongtärning, sojan och ölen. Låt koka med locket av så att grytan reduceras i ca 20 minuter. Koka på hög värmen men var noga med att röra ordentligt, annars bränner det fast! Smaka av med limesaft.
  3. Skiva rödkålen tunt och hacka koriander, spara lite till servering. Blanda kålen och koriandern ordentligt med resten av ingredienserna. Knåda kålen i någon minut och ställ sedan åt sidan.
  4. Servera bönröran med majstortilla, rödkål, avokado och fraiche!