Black bean brownie

Black bean brownie

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

45 min

En vegansk och väldigt lättlagad brownie gjord på svarta bönor - oväntat god! Använder du ren havre blir den dessutom glutenfri. Godast blir den om den får stå i kylen några timmar före servering, då blir den härligt seg och lite fast i konsistensen.

Ingredienser

portioner
  • 250 g färdigkokta svarta bönor, avrunna
  • 3 msk kakao
  • 1 dl havregryn
  • 1 krm salt
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk virgin kokosolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mörk choklad, hackad
  • extra choklad, till garnering
  • kokosolja, att smörja formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg alla ingredienser, utom chokladen, i en matberedare. Mixa allt till en slät smet.
  3. Blanda smeten med chokladen.
  4. Häll upp smeten i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, som du smort med kokosolja.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter, ta ut den och riv över lite extra mörk choklad om du vill.
  6. Låt kakan svalna minst 10 minuter före servering.
  7. Bäst tycker jag den är om den får stå i kylen några timmar så den blir fast och lite seg.