Black bean brownie

Black bean brownie

28

7 steg att laga

11 ingredienser

45 min

En vegansk och väldigt lättlagad brownie gjord på svarta bönor - oväntat god! Använder du ren havre blir den dessutom glutenfri. Godast blir den om den får stå i kylen några timmar före servering, då blir den härligt seg och lite fast i konsistensen. 

Ingredienser

portioner10 portioner
  • 250 g färdigkokta svarta bönor, avrunna
  • 3 msk kakao
  • 1 dl havregryn
  • 1 krm salt
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk virgin kokosolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mörk choklad, hackad
  • extra choklad, till garnering
  • kokosolja, att smörja formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg alla ingredienser, utom chokladen, i en matberedare. Mixa allt till en slät smet.
  3. Blanda smeten med chokladen.
  4. Häll upp smeten i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, som du smort med kokosolja.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter, ta ut den och riv över lite extra mörk choklad om du vill.
  6. Låt kakan svalna minst 10 minuter före servering.
  7. Bäst tycker jag den är om den får stå i kylen några timmar så den blir fast och lite seg.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer