Black and white-rullader

8 röster
30 m
4

Stekt kyckling och oxfilé serveras med smörsås smaksatt med saffran och rödlök, myntatzatziki och basmatiris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g basmatiris
  • 2 rödlökar
  • 1 förp saffran
  • 400 g smör
  • 6 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 knippe persilja
  • 6 msk olivolja
  • smör, att steka i
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 400 g oxfilé
  • 1 stor gurka
  • 400 g turkisk yoghurt
  • 50 g torkad mynta
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka ris med salt i kastrull i 10-15 minuter.
  2. Stek rödlöken tills den blir mjuk och karamelliserad. Lägg smör i en kastrull och låt smälta på svag värme. Ställ åt sidan och vispa tillsammans med äggulor, saffran, rödlök, vinäger och persilja till en sås.
  3. Oxfilé och kycklingbröst bankas ut tills de är platta. Salta och peppra. Stek i smör och olivolja tills de är genomstekta. Rulla ihop dem och låt vila.
  4. Riv gurkan, låt vattnet rinna ut i en sil.
  5. Blanda med yoghurt, mynta och pressa 3 vitlöksklyftor och lägga de fint på en tallrik. Häll över en splash av apelsin och lime.
7 september 2015
Våra bästa erbjudanden i butiken

laddar fler recept...

Laddar fler recept...