Blåbärsmuffins med mörk choklad och smultäcke

Blåbärsmuffins med mörk choklad och smultäcke

14 ingredienser

40 min

Klassiska muffins med smak av blåbär, mörk choklad och kardemumma toppat med knaprigt smultäcke. Perfekta att bjuda på till sommar- och höstfikat!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker frilagd bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner muffins
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl matolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl mörka chokladknappar

Smultäcke

  • 50 g smör, kallt
  • 50 g havregryn
  • 0,5 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 50 g vetemjöl
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsätt mjölk och matolja, rör om. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljpulver, rör om. Tillsätt blåbär och chokladknappar, rör om.
  4. Fördela smeten jämnt i 12st muffinsformar.
  5. Mät upp ingredienserna till smultäcket och smula samma med fingertopparna.
  6. Toppa muffinsarna med smultäcket och ställ in formarna i ugnen. Grädda ca 20 min eller tills dem fått färg.
TIPS!
Fler tips!
Nordic Sugar Dansukker kladdkakesnittar - NY

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer