Björkvedsrökt saltad sill, flatbröd, karamelliserad lök och lingon

0 röster

Du behöver

  • 2 saltade sillar (stora)
  • 340 g rågmjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 14 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 7 dl gul lök, hackad
  • 4 msk smör
  • 2 msk lingon
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Dag 1
    Placera den saltade sillen i 4 liter kallt vatten i 24 timmar.
  2. Blanda mjöl, vatten, jäst, salt och knåda det till deg. Täck med en kökshandduk och förvata i kylskåp över natten.
  3. Dag 2
    Lägg hackad lök och 4 msk smör i en stekpanna och låt koka långsamt på svag värme tills det blivit guldbrunt och karamelliserat.
  4. Rulla degen med en rullpinne eller använd dina händer för att göra 8-12 flatbröd.
  5. Baka brödet på en riktig varm platta eller kokplatta, ca 2 minuter på varje sida. Gör några små snitt på sidorna av sillen, bara genom skinnet.
  6. Bryn fisken på glödande björkved under 5-7 minuter tills de blirvit kokta.
  7. Toppa med hackas persilja, karamelliserade löken och lingon.
14 augusti 2018