Mörk chokladmousse med hallon

Mörk chokladmousse med hallon
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 70 g hackad mörk choklad
  • 0,75 msk starkt hett kaffe
  • 2 st äggvitor
  • några korn salt
  • 1,5 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa vitorna med saltet till fast skum. Sätt till sockret och fortsätt att vispa till smeten ser blank ut.
  2. Blanda ner det heta kaffet under omrörning i den smälta chokladen. Låt det svalna ett par minuter.
  3. Blanda ner 1/3 av äggvitan i chokladen, rör om så det blandas rör sedan ner resten av äggvitan i chokladen.
  4. Fördela smeten i glas eller små koppar och ställ kallt i 2 timmar. Kan göras dagen innan servering.
  5. Dekorera med hallon och ev. en liten klick vispad grädde.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Birgitta Nordquist

Visa alla recept från Birgitta Nordquist

Fler från Halv åtta hos mig

Visa alla recept från Halv åtta hos mig