Biffmacka à la Lindström

koket.se
Biffmacka à la Lindström
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Biffmacka à la Lindström

15 ingredienser

30 m

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kokt och strimlad rödbeta

  • 600 g rödbeta

biff

  • 600 g ryggbiff, putsad
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Senapsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • salt

Servering

  • 4 skivor rågbröd
  • 2 msk kapris
  • 4 äggulor
  • 2 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 dl persilja, grovhackad

Gör så här

Rödbetor

  1. Koka alla förutom 1 rödbeta i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och klyfta. Blanda upp med salt och olivolja innan servering.
  2. Strimla betan som är kvar och lägg i isvatten innan servering.

Biff

  1. Banka gärna till biffen och krydda ordentligt. Bryn hårt med olja och sist smör. Stek 1-2 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering.

Senapsmajonnäs

  1. Blanda ihop majonnäs med senapen och smaka av med salt.

Servering

  1. Smörstek eller rosta rågbrödet. Toppa brödet med skivad biff, rödbetor, äggula, pepparrot, kapris och persilja. Njut!