Biffmacka à la Lindström

Biffmacka à la Lindström
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Biffmacka à la Lindström

9

5 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Ingredienser

portioner4 portioner

Kokt och strimlad rödbeta

  • 600 g rödbeta

biff

  • 600 g ryggbiff, putsad
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Senapsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • salt

Servering

  • 4 skiva rågbröd
  • 2 msk kapris
  • 4 äggula
  • 2 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 dl persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Rödbetor
    Koka alla förutom 1 rödbeta i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och klyfta. Blanda upp med salt och olivolja innan servering.
  2. Strimla betan som är kvar och lägg i isvatten innan servering.
  3. Biff
    Banka gärna till biffen och krydda ordentligt. Bryn hårt med olja och sist smör. Stek 1-2 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering.
  4. Senapsmajonnäs
    Blanda ihop majonnäs med senapen och smaka av med salt.
  5. Servering
    Smörstek eller rosta rågbrödet. Toppa brödet med skivad biff, rödbetor, äggula, pepparrot, kapris och persilja. Njut!