Du behöver

Kokt och strimlad rödbeta

  • 600 g rödbetor

Biff

  • 600 g härlig ryggbiff, putsad
  • salt och svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Senapsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk sötstark senap
  • salt

Servering

  • 4 skivor rågbröd
  • 2 msk kapris
  • 4 äggulor
  • 2 dl pepparrot, färskriven
  • 1 dl persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Rödbetor
    Koka alla förutom 1 rödbeta i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och klyfta. Blanda upp med salt och olivolja innan servering.
  2. Strimla betan som är kvar och lägg i isvatten innan servering.
  3. Biff
    Banka gärna till biffen och krydda ordentligt. Bryn hårt med olja och sist smör. Stek 1-2 minuter på varje sida. Låt vila några minuter innan servering.
  4. Senapsmajonnäs
    Blanda ihop majonnäs med senapen och smaka av med salt.
  5. Servering
    Smörstek eller rosta rågbrödet. Toppa brödet med skivad biff, rödbetor, äggula, pepparrot, kapris och persilja. Njut!
Kommentera receptet

Fler goda recept