Biff Rydberg på älg
Biff Rydberg på älg
12 ingredienser
45 min
Biff Rydbereg är en lyxig variant på pytt i panna, här gjord på älgfilé i stället för oxfilé.
Ingredienser
- 600 g älgfilé, eller innanlår av älg
- 2 gula lökar
- 30 g smör
- 800 g fast potatis
- 4 ägg
- 0,5 kruka färsk kruspersilja
- 1 msk skånsk senap, grov
- 1 msk dijonsenap
- 3 dl crème fraîche
- rapsolja, till stekning
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Tärna köttet i centimeterstora tärningar.
- Skala och hacka löken fint, och koka den genomskinlig i smöret på medelvärme.
- Skala och tärna potatisen i centimeterstora tärningar. Slå rejält med rapsolja i en stekpanna och stek potatisen precis klar. Salta och peppra.
- Knäck försiktigt äggen, sila bort vitan i handen och lägg tillbaka gulorna i varsin skalhalva.
- Stek köttet snabbt och hett i olja. Salta, peppra och lägg upp på ena sidan av ett stort fat. Lägg potatisen på andra sidan och löken som en sträng i mitten, äggulorna i sina skal uppepå. Hacka persiljan och strö över löken.
- Blanda senap och crème fraiche, smaka av med salt och servera vid sidan om.