Biff Rydberg på älg

Biff Rydberg på älg
Foto: TV4
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Biff Rydberg på älg

12 ingredienser

45 min

Biff Rydbereg är en lyxig variant på pytt i panna, här gjord på älgfilé i stället för oxfilé.

Ingredienser

portioner
  • 600 g älgfilé, eller innanlår av älg
  • 2 gula lökar
  • 30 g smör
  • 800 g fast potatis
  • 4 ägg
  • 0,5 kruka färsk kruspersilja
  • 1 msk skånsk senap, grov
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl crème fraîche
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tärna köttet i centimeterstora tärningar.
  2. Skala och hacka löken fint, och koka den genomskinlig i smöret på medelvärme.
  3. Skala och tärna potatisen i centimeterstora tärningar. Slå rejält med rapsolja i en stekpanna och stek potatisen precis klar. Salta och peppra.
  4. Knäck försiktigt äggen, sila bort vitan i handen och lägg tillbaka gulorna i varsin skalhalva.
  5. Stek köttet snabbt och hett i olja. Salta, peppra och lägg upp på ena sidan av ett stort fat. Lägg potatisen på andra sidan och löken som en sträng i mitten, äggulorna i sina skal uppepå. Hacka persiljan och strö över löken.
  6. Blanda senap och crème fraiche, smaka av med salt och servera vid sidan om.