Biff à la Lindström

74 röster
4
Biff à la Lindström
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g finmalen nötfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl fintärnad gul lök
  • 1-2 dl fintärnade rödbetor
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 dl rödbetsspad
  • 1,5 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn
  • smör till stekning

Till servering:

  • kokt potatis och grönsaker

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint och finhacka rödbetorna. Vill du undvika att skärbrädet färgas rött går det bra att lägga smörpapper mellan brädet och rödbetorna.
  2. Blanda snabbt ihop färsen med äggulor, lök, rödbetor och kapris utan att färsen binder ihop och blir fast. Spä med lite rödbetsspad och krydda med salt och peppar.
  3. Forma små biffar och stek dem hastigt i smör, de ska inte vara helt genomstekta utan lätt rosa inuti. Servera med kokt potatis.
12 februari 2009

Fler goda recept