• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Betsallad med pepparrotsdressing

Betsallad med pepparrotsdressing
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Betsallad med pepparrotsdressing

4 steg att laga

10 ingredienser

50 m

Betsallad med pepparrotsdressing är en smakrik och god sallad som passar perfekt som tillbehör till middagen. Eller servera den som ett grönt tillbehör till julbordet!

Ingredienser

6 portioner
  • 700 g beta, kokta (blandade sorter)
  • 0,5 silverlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 tsk senap (grov)
  • 2 msk rapsolja (neutral)
  • salt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl dill, plockad
  • färsk pepparrot

Gör så här

  1. Koka betorna separat så de behåller sin vackra färg. Klyfta dem sedan.
  2. Skiva löken tunt och blanda med 0,5 msk vinäger och honung. Låt stå minst 15 minuter så den blir lite picklad.
  3. Vispa ihop senap, rapsolja, resten av vinägern och salt.
  4. Varva betor, dressing, crème fraiche, dill och lök på ett fat. Toppa med riven pepparrot.