Betcarpaccio med pinjenötter

Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Betcarpaccio med pinjenötter

0

6 steg att laga

8 ingredienser

30 min

"Den här är en ögon- och muntjänare. De tunna skivorna är lättast att få till med en mandolin men är du knivfärdig går det ju också bra." /Siri

Kökets shop

Ny kokbok från Siri

Vegan på 5 ingredienser

Siri Barje

189 kr219 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kålrabbi
  • 2 polkabetor
  • 1 förp pinjenötter (50 g)
  • 60 g mâchesallad
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och skiva den tunt på mandolin. Blanda med 2 matskedar olivolja, 1 matsked färskpressad citronsaft och lite salt. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Skala polkabetorna och skiva tunt på mandolin.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills gyllene, håll stenkoll! De bränns lätt.
  4. Mortla eller mixa snabbt hälften av pinjenötterna.
  5. Lägg machésalladen på fyra tallrikar. Fördela kålrabbi och polkabetor jämnt över. Ringla över olivolja, salta, peppra och riv över citronskal.
  6. Strö över mortlade och hela pinjenötter.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer