Betcarpaccio med pinjenötter

Siri Barje 2016

Betcarpaccio med pinjenötter

8 ingredienser

30 min

"Den här är en ögon- och muntjänare. De tunna skivorna är lättast att få till med en mandolin men är du knivfärdig går det ju också bra." /Siri

Ingredienser

portioner
  • 1 kålrabbi
  • 2 polkabetor
  • 1 förp pinjenötter (50 g)
  • 60 g mâchesallad
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och skiva den tunt på mandolin. Blanda med 2 matskedar olivolja, 1 matsked färskpressad citronsaft och lite salt. Låt stå i minst 10 minuter.
  2. Skala polkabetorna och skiva tunt på mandolin.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills gyllene, håll stenkoll! De bränns lätt.
  4. Mortla eller mixa snabbt hälften av pinjenötterna.
  5. Lägg machésalladen på fyra tallrikar. Fördela kålrabbi och polkabetor jämnt över. Ringla över olivolja, salta, peppra och riv över citronskal.
  6. Strö över mortlade och hela pinjenötter.