Torka kycklingen torr med hushållspapper och pensla den runt om med yoghurt.
Blanda havssalt, svartpeppar, paprikapulver, senapspulver, lökpulver och vitlökspulver i en skål.
Klappa in kryddblandningen på kycklingen.
Skär löken i klyftor och dela vitlöken på mitten.
Blanda lökbitarna med potatisarna.
Fyll kycklingen med så mycket som möjligt av potatisblandningen. Lägg resterande blandning i botten av en gjutjärnsgryta och häll på öl samt rom.
Lägg kycklingen ovanpå och pressa citronen ovanpå kycklingen. Toppa med olja, rosmarin och timjan.
Baka i ugnen i ca 3 timmar. Tiden varierar beroende på kycklingens storlek. Använd en stektermometer som du sätter i kycklinglårets tjockaste del. När temperaturen är 70 grader är kycklingen klar.
Ta upp kycklingen och låt den vila.
Krossa och rosta potatisen i ugnen på 220 grader.
Sila av kokvätskan från potatisen och låt vätskan reducera ner i ca 10 minuter. Mixa gärna blandningen med en stavmixer för att få en skummig sås.
Skär upp och portionera kycklingen. Servera med potatis, sås och kanske en krispig coleslaw.