Tartar på wagyubiff med japansk dressing, friterad lotusrot och misomajonäs
Halstra biffarna hastigt i olja så de får en fin yta. Skär ner i små tärningar. Lägg i en bunke.
Dressing - Blanda alla ingredienser i en liten bunke och häll över dressingen på tartaren.. Ta lite i taget och smaka dig fram.
Lotusrotchips -Skär riktigt tunna skivor lotusrot, värm oljan och fritera gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
Misomajonnäs - Lägg äggulor, risvinäger, misopasta, salt och peppar i en skål. Blanda ihop allt med en mixerstav eller elvisp. Tillsätt oljan droppvis. Låt gärna stå en stund innan serveringen.
Dashi- och shitakebuljong
Ta kallt vatten och tillsätt kombualgen, låt koka upp. Så fort det börjar koka så ta ut kombualgen och tillsätt bonitoflingorna. Dra bort från värme och och tillsätt shiitakesvampen. Låt dra i ca 20 minuter.
Sila av, koka upp och smaka av med soja, risvinäger, salt och peppar. Tillsätt sobanudlarna och enokisvampen, låt koka upp och slutligen strö över fint strimlat gingershoot, grön chili och salladslök precis innan servering.
Tonfisksashimi
Skär tonfisken tunt, ställ i kylskåp.
Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka dig fram tills rätt smak hittas. Skär julienne av rättikan och runda skivor av gurkan. Mixa avokado, wasabi och mirin tillsammans till en crème, smaka av med salt och peppar.
Placera salladen på tallriken, lägg på tonfisken, lägg på avokadocrèmen och forellrommen. Till sist ringla över dressingen.