Benjamins zafferano

POPULÄRT
Benjamins zafferano
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Benjamins zafferano

65

13 ingredienser

30 min

En gräddig, lättlagad och lite lyxig pastarätt med saffran och vitt vin i såsen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pappardelle
  • 1 g saffran
  • 4 bananschalottenlökar, finhackade
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 150 g grön sparris, skuren i mindre bitar
  • röd chilifrukt, finhackad (ta mängd efter smak)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • färsk persilja, hackad
  • pecorinoost, finriven

Gör så här

  1. Lös upp saffran i lite varmt vatten.
  2. Fräs schalottenlök, vitlök, chili och sparris i olivolja på medelvärme i en djup stekpanna utan att det tar färg.
  3. Tillsätt saffransvatten, vitt vin och låt koka ner till ca hälften. Häll i grädde och låt koka ca 10 minuter.
  4. Koka pastan al dente, häll av och spara lite av vattnet.
  5. Blanda pastan med såsen, späd med pastavattnet om den känns för tjock. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv över pecorino och garnera med persilja vid servering.