Skaldjurssallad med cognacsdressing

0 röster
20 min
4
Skaldjurssallad med cognacsdressing
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 havskräfta, skalade
  • 100 g skalade räkor
  • 1 dl kokta plockade blåmusslor
  • 1 ev kokt skalad hummer
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 2 msk cognac
  • 1 msk skaldjursfond
  • salt
  • peppar
  • 1 l salladsmix, sköljd, riven
  • 0,5 dl vinaigrette till att dressa salladen med

Gör så här

  1. Skala räkorna och havskräftorna och plocka blåmusslorna.
  2. Blanda majonnäs med yoghurt och cognac. Smaka av med salt och peppar. Dressa salladen med vinaigrette och salta och peppra. Arrangera vackert med skaldjuren i små skålar eller på tallrikar och servera.
29 september 2010