Kadaif

0 röster
25 min
4

Kadaif är en mycket speciell och sällsynt rätt. /Ben

Dryckestips
Melonlikör

Ben bjöd även på

Fiskfilé tilapia med vitlök och citron


Lamm oriental


Sallad 4 stationer



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 0,25 l kadaifpasta (ser ut som spagetti)
  • 2 msk socker
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl hallon och blåbär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg kadaifpasta i en ugnsform och se till att lagret har en jämn yta, 3 cm tjock.
  3. Koka socker, honung, vatten i kastrull i ca 30 sekunder.
  4. Pensla sockerlagen på kadaif.
  5. Grädda i ca 15 minuter, tills det blir brunt.
  6. Ta ut och vänta till det kallnat.
  7. Vispa grädden med vaniljsocker tills du får en tjock grädde.
  8. Lägg kadaif i små skålar, ca 1 cm tjockt.
  9. Lägg grädde på kadaif i ett ca 3 cm tjockt lager.
  10. Strö hallon och blåbär på grädden.
  11. Lägg på ett lager grädde till.
  12. Lägg kadaif ovan på och häll lite sockerlag på toppen.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...