Bbq-burgare med krämig majssallad

NYHET
koket.se
Bbq-burgare med krämig majssallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Bbq-burgare med krämig majssallad

16 ingredienser

25 min

Bjud på en riktigt smakrik burgare på halloumiost med en god, rökig hickorysmak. Servera med en mexikansk-inspirerad majssallad med fetaost, avokado och koriander. En burgare som inte lämnar någon besviken!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • 1 dl barbequesås (gärna rökig)
  • 4 saltgurkor
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 röd paprika
  • 4 blad isbergssallad, strimlad
  • 4 hamburgerbröd (gärna brioche)

Majssallad

  • ca 300 g majs, avrunnen
  • 2 avokador
  • 150 g fetaost
  • 2 krukor färsk koriander
  • 1 jalapeño
  • 1 limefrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

  1. Skölj majsen och stek den gyllene i en torr stekpanna (utan matfett) på hög värme, detta för att få fram smaken av grillad majs. Rör om hela tiden och håll koll så att det inte bränns. Ta åt sidan, lägg i en salladsskål och låt svalna.
  2. Mixa 1 kruka koriander, vitlök, jalapeño (välj hur mycket beroende på hur stark du vill ha den), majonnäs samt saften och zest från 1 lime till en slät konsistens. Smaka av och ställ åt sidan så smakerna får sätta sig.
  3. Skiva lök och paprika. Stek i rapsolja tills de blir mjuka och får färg, ställ åt sidan.
  4. Dela, kärna ur och skär avokado i tärningar. Lägg avokadobitarna i salladsskålen med majsen.
  5. Strimla salladslöken och lägg även den i skålen med majs och avokadon. Häll på örtsåsen från mixern och blanda med alla ingredienserna och smula ner fetaosten
  6. Stek hamburgerbröden gyllene i en stekpanna.
  7. Skiva saltgurkan och lägg åt sidan.
  8. Skiva halloumi och stek i olja i en stekpanna. Pensla sedan varje halloumiskiva med bbq-sås, vänd och pensla andra sidan. Stek kort så att såsen inte bränner i pannan, men ändå hinner karamelliseras något. Ta upp och håll varmt.
  9. Dags att montera dina burgare! Börja med sås på bröden, därefter saltgurka, lök och paprika samt halloumi och sist finstrimlad isbergssallad. Servera med den krämiga majssalladen! Om önskas, toppa med mer fetaost och koriander.