Bastukorv med tillbehör

NYHET
Bastukorv med tillbehör
Foto: TV4
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Bastukorv med tillbehör

25 ingredienser

30 min

Korv med potatispaket, räkröra och bastusenap blir en fullträff i sommar!

Ingredienser

portioner

Bastukorv

  • 4 korvar (goda finska korvar)

Räkröra

  • 200 g skalade räkor, grovt hackade
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • salt
  • svartpeppar

Mickes bastusenap

  • 2 förp bruna senapsfrön [56 gram]
  • 1 förp gula senapsfrön [28 gram]
  • 2 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2-3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja

Potatispaket

  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 2 rödlökar (små)
  • 1 citron
  • 100 g smör
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 kruka gräslök, finskuren

Gör så här

Bastukorv

  1. Vira in korvarna i aluminiumfolie och lägg dem på bastustenarna.
  2. Baka korvarna i ca 20 minuter och vänd på dem med jämna mellanrum.
  3. Släng gärna vatten på stenarna då och då så blir korvarna lite ångade.

Räkröra

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Mickes bastusenap

  1. Koka upp senapskornen i vattnet och låt stå och dra i 5 minuter.
  2. Mixa sedan blandningen till en slät massa.
  3. Tillsätt socker, honung, vinäger samt salt och fortsätt mixa i några sekunder.
  4. Mixa sedan i oljan droppvis.
  5. Häll i en tätslutande burk och ställ kallt.

Potatispaket

  1. Kvarta potatisen och skiva löken tunt .
  2. Lägg potatis och lök i fyra foliepaket.
  3. Riv över citronskal, pressa på saften från citronen, salta och peppra.
  4. Klicka ut smöret och stäng paketen.
  5. Baka på bastustenarna i ca 15 minuter.
  6. Öppna paketen och strö över gräslöken.