Bastmati chicken

NYHET
koket.se
Basmati chicken
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Bastmati chicken

12 ingredienser

20 m

"Den här rätten är en blinkning till Indien med currykänsla, mango och mynta. Comfort food!" /Erik Videgård

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 3 msk rapsolja
  • 300 g kycklinglårfilé, strimlad
  • 200 g blomkål, i buketter
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 2 msk curry (het)
  • malen svartpeppar
  • salt
  • 3 ägg, uppvispade (stora)
  • 450 g basmatiris, kokt och kallt
  • 200 g mango, i kuber (färsk eller fryst med tinad)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 10 g färsk mynta, i strimlor

Gör så här

  1. Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Rör woken från sida till sida så alla sidor täcks av olja.
  2. Snabbstek kyckling, blomkål, purjolök och kryddorna när oljan är het men inte ryker.
  3. Ta upp innehållet och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp woken igen och tillsätt uppvisade ägg. Låt smeten friteras och lossa den försiktigt från botten av woken med en spatel när kanterna ”stannat”. Vänd över omeletten på hälften och fös upp den på wokens sida.
  5. Tillsätt riset, kycklingmixen, mango och kokosmjölken. Vänd sedan över omeletten.
  6. Blanda omeletten med risfyllningen och snabbstek tills riset är varmt och börjar få färg.
  7. Lägg upp i skålar och toppa med den strimlade myntan. Klart!