Basilika- och kokospannacotta

30 m + tid i kyl
4
Basilika- och kokospannacotta
Foto: TV4

Pannacotta på kokosgrädde med smak av basilika och citron, serverad med limemarinerade bär. Syrligt och sött i en härligt kombination!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 september 2016
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

Pannacotta

  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 0,5 tsk basilikaessens
  • 1 tsk citron, zest
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver

Marinerade bär

  • 1-2 dl bär, t.ex. blåbär, jordgubbar, hallon
  • 1 msk lime, zest
  • 2 lime, saften
  • 1 citron, saften
  • 1-3 msk honung eller vit sirap

Garnering

  • jordgubbar
  • maränger
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till pannacottan och koka under omrörning i 30 sekunder. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl.
  2. Blanda ingredienserna till de marinerade bären. Toppa pannacottan med bären och garnera med en färsk jordgubbe, marängerna och en klick crème fraiche.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept