Barigoule med fänkål

koket.se
Barigoule med fänkål
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Barigoule med fänkål

13 ingredienser

40 m

Har du testat barigoule med fänkål? Om inte så är det dags nu! En riktigt god och festlig rätt att njuta av i helgen.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 fänkål
  • 2 morötter (små)
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • basilika

Gör så här

  1. Skär fänkålen i ca 6–8 klyftor beroende på storlek. Ta bort rotfäste och spara ”dillen".
  2. Borsta morötterna och skiva dem samt schalottenlök och vitlök tunt.
  3. Fräs alltsammans i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt timjan, vin, buljong och salt.
  4. Koka under lock i ca 30 minuter, fänkålen ska bli ordentligt genomkokt.
  5. Finstrimla örterna.
  6. Smak av buljongen med örterna och klicka i lite smör som rundar av buljongen.
  7. Servera rätten ljummen.
  8. Vill du spara den i kylen och servera den kall så tillsätt inte smöret.