En middasgmacka som slår det mesta. En smakrik supersmörgås från Vietnam fylld med marinerad och ugnsgrillad kyckling, gurka och salladslök, picklade krispiga grönsaker, god banh mi-sås, lite majonnäs och färsk koriander.
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Marinera i minst 30 minuter, men ju längre den får stå desto bättre - 12 timmar är optimalt.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet på ett ugnsgaller med en plåt under. Häll en skvätt vatten i plåten. Ugnsstek i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Ta ut och låt vila i minst 10 minuter. Skär det i skivor precis före servering.
Blanda ingredienserna till lagen. Skala och skär morötterna och rättikan i tunna stavar. Lägg dem i lagen och låt stå i minst 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och rör till sockret lösts upp.
Skär en skåra på längden i baguetterna och fyll dem med majonnäs, kyckling, picklade grönsaker, gurka, salladslök, chili och koriander. Toppa med banh mi-såsen och mumsa i dig dina nya favoritmackor!