Bang bang vildsvin

NYHET
Bang bang vildsvin
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Bang bang vildsvin

18 ingredienser

3 h

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och lär oss kombinera heta och exotiska smaker med viltkött.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Vildsvin

  • 600 g vildsvinskarré
  • 2 msk soja (ljus)
  • 4 stjälkar salladslök, bitar om 6 cm
  • 100 g färsk ingefära, i grova skivor

Topping

  • 8 salladslökar, vita delen
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • sichuanpeppar, rostad och mortlad

Dressing

  • 2 msk strösocker
  • salt
  • 2 msk soja (ljus)
  • 2 msk chingkiangvinäger
  • 6 msk tahinipasta
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk chiliolja (med sediment)
  • 1 tsk sichuanpeppar, rostad

Nudlar

  • 400 g nudlar, kokta och kalla

Servering

  • gurka, strimlor
  • sesamolja

Gör så här

Håll skärmen tänd

Vildsvin

  1. Täck vildsvinskarrén till hälften med vatten i en gryta.
  2. Tillsätt soja, salladslök och ingefära.
  3. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 3 timmar.
  4. Dra sedan isär köttet till strimlor med två gafflar.
  5. Låt sedan köttet svalna.

Topping

  1. Skär salladslöken i tunna strimlor och lägg i en skål med iskallt vatten.
  2. Rosta sesamfröna.
  3. Rosta och mortla sichuanpeppar.

Dressing

  1. Lös upp socker och salt i soja och vinäger.
  2. Vispa ner lite tahinipasta i taget till en len dressing. Det är lätt hänt att dressingen separerar och blir grynig, tillsätt i så fall bara lite kallt vatten.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda väl.
  4. Om dressingen får stå ett tag innan servering kan oljan separera från sesampastan, vispa i så fall bara upp dressingen med lite kallt vatten så går den ihop igen.

Nudlar

  1. Koka upp vatten, stäng av värmen och lägg i nudlarna.
  2. Låt nudlarna ligga i vattnet tills de är klara, ca 3–15 minuter. Tiden beror på nudlarnas kvalitet, tjocklek och färskhet. Smaka dig fram.
  3. Låt de färdiga nudlarna ligga i kallt vatten tills det är dags att lägga upp.

Servering

  1. Lägg nudlarna i botten på ett serveringsfat och arrangera gurkstrimlorna ovanpå.
  2. Lägg en hög av köttstrimlor ovanpå gurkan och nudlarna.
  3. Slå dressingen rikligt över köttet.
  4. Toppa med den avrunna salladslöken, sesamfrön och sichuanpeppar samt ringla över lite rostad sesamolja.
  5. Vid serveringen rör traditionellt husmor eller husfar hop allt på fatet till en harmonisk enhet färdig att kasta sig över.