Bang Bang friterad broccoli
Bang Bang friterad broccoli
13 ingredienser
20 m
Friterad broccoli är ett riktigt gott tilltugg som passar lika bra som det är eller som tillbehör till maten.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Dressing
- 2 msk strösocker
- 2 msk soja (ljus)
- 2 msk chingkiangvinäger
- 6 msk tahinipasta (kinesisk eller tahini)
- 2 msk sesamolja
- 4 msk chiliolja (med sediment)
- 1 tsk sichuanpeppar, rostad
- salt
Broccoli
- 600 g broccoli
- 2 l vatten
- 50 g majsstärkelse
- salt
- rapsolja (till fritering)
Gör så här
Dressing
- Vispa ihop ingredienserna kallt, späd eventuellt med kallt vatten till önskad krämig konsistens.
Broccoli
- Koka upp saltat vatten.
- Skär broccolin i buketter.
- Koka broccolin i 40 sekunder (blanchera) och kyl genast i iskallt vatten.
- Låt broccolin rinna av på hushållspapper.
- Häll majsstärkelsen i en påse, tillsätt broccolin och skaka så stärkelsen täcker.
- Fritera broccolin i 180 gradig olja tills den blivit krispig och fått fin färg. Trä upp på spett och servera med dressingen.