Bananplättar med kesella och bär

Bananplättar med kesella och bär
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Bananplättar med kesella och bär

27

2 steg att laga

6 ingredienser

10 m

Superenkla och nyttiga plättar som görs på banan och ägg.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm vaniljpulver

Topping

  • 1 dl färska blåbär
  • 4 msk kvarg

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme. Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida. Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer