Banana lollipops

14 röster
15 m + frysning
8 glassar
Banana lollipops
Foto: TV4

Nyttiga bananglassar doppade i mörk choklad och hackade nötter. Superenkla att göra!

Sugen på att testa fler av Leilas goda recept? Här kan du köpa hennes nya bok The Fresh Foodie.

Visa mer
15 m + frysning
8 glassar

Du behöver

  • 4 bananer
  • 200 g mörk choklad 70 % (av god kvalitet)
  • 1 dl hasselnötter, skalade och rostade
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl pekannötter
  • 1 dl kokosflingor
  • blompinnar (eller sugrör)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela bananerna på mitten och stick en blompinne i varje banan.
  2. Grovhacka nötterna var för sig och rosta kokosflinorna i en torr och het kastrull. Lägg i högar på bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad, var noga med att det inte kommer något vatten i chokladen eller att den blir för varm (då blir den grå).
  4. Doppa varje bananhalva i choklad och rulla i den hackade toppingen. Lägg på en bricka och frys glassarna.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...