Bakad spetskål med citron- och hasselnötstopping

Bakad spetskål med citron- och hasselnötstopping

2

11 ingredienser

60 m

Sätt smak på spetskål med en kryddolja och toppa med ett knaprigt hasselnötsströssel och pepprig vattenkrasse. Perfekt tillbehör till grillat kött

I det här receptet används en cirkulator för att tillaga spetskålen enligt tekniken sous vide. Det går också bra att ugnsbaka spetskålen på 175 grader tills innertemperaturen är 95 grader. Ringla i så fall över kryddoljan vid servering. 







läs mer
Sous vide allt du behöver för att testa hemma

Sous vide - vad är det? Läs om matnördarnas favorit här >>

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 spetskål

Kryddolja

  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 1 färsk gurkmeja, skalad och skivad
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 0,5 citron, saft och finrivet skal
  • salt
  • peppar

Topping

  • 0,5 citron, saft och finrivet skal
  • rostade rapsfrön
  • hasselnötter, grovhackade
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten och sätt igång cirkulatorn på en vattentemperatur på 85 grader.
  2. Skär spetskålen i sex klyftor. Lägg dem i en vakuum- eller zippåse. Blanda alla ingredienser till kryddoljan. Häll kryddoljan över spetskålen och vakuumförslut alternativt förslut zippåsen.
  3. Lägg påsen i cirkulatorn i ca 30-40 minuter beroende på spetskålens storlek.
  4. Ta ut spetskålen ur påsen och lägg upp på ett fat. Riv över citronskal och pressa över saft. Garnera med rapsfrön, hasselnötter och vattenkrasse.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer