I samarbete med Philadelphia

Bakad sötpotatis med getostkräm och avokado

21 röster
1,5 h
4
Bakad sötpotatis med getostkräm och avokado
Foto: köket.se

Gillar du bakad potatis? Då måste du testa bakad sötpotatis! Fyll med krämig getostkräm, hyvlad rödlök och avokado. Farligt gott!

Visa mer
1,5 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 sötpotatisar
  • 150 getost
  • 200 g Philadelphia
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 4 krm chiliflakes
  • persilja, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Picka sötpotatisarna med en potatissticka eller liten kniv och gnid in skalen med olja. Baka i ca 1-1,5 timme beroende på sötpotatisarnas storlek. Känn efter med en potatissticka när de är mjuka rakt genom.
  2. Mixa samman getost och Philadelphia till en slät och kräm.
  3. Strimla rödlöken fint, gärna på mandolin.
  4. Skiva avokadon.
  5. Skär ett kryss i den bakade potatisen och tryck ut så de öppnar sig. Fyll med lök, avokado och getostkräm. Toppa med lite chili flakes och persilja.
10 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...