Bakad röding med saffransveloute

Bakad röding med saffransveloute
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bakad röding med saffransveloute

15 ingredienser

30 m

Bakad röding med saffransveloute, picklad kålrabbi och apelsin blir en ljuvlig huvudrätt att servera vid ett festligt tillfälle.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 g saffran
  • 1 l vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • 1 l grädde
  • 1 kålrabbi
  • 1 dl risvinäger
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 apelsin
  • sojabönor
  • 2 rödingar
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka gul lök och vitlök och fräs med saffran samt lite olja.
  2. Häll på vin, vatten och grädde och låt koka ner till ca 4 dl sås återstår. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Skär kålrabbi i tärningar och blanchera kort och lägg sedan i vinäger.
  4. Skär apelsin i filéer och blanda upp med sojabönor.
  5. Pensla rödingfiléerna med olja och krydda med salt och peppar.
  6. Baka rödingen på 100 grader i varmluftsugn ca 7-8 minuter.
  7. Servera fisken på en bädd av apelsin och bönor samt kålrabbi. Toppa med såsen. Även kokt potatis passar bra till om man önskar.