Bakad röding med saffransveloute

Bakad röding med saffransveloute
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bakad röding med saffransveloute

15 ingredienser

30 m

Bakad röding med saffransveloute, picklad kålrabbi och apelsin blir en ljuvlig huvudrätt att servera vid ett festligt tillfälle.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 g saffran
  • 1 l vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • 1 l grädde
  • 1 kålrabbi
  • 1 dl risvinäger
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 apelsin
  • sojabönor
  • 2 rödingar
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka gul lök och vitlök och fräs med saffran samt lite olja.
  2. Häll på vin, vatten och grädde och låt koka ner till ca 4 dl sås återstår. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Skär kålrabbi i tärningar och blanchera kort och lägg sedan i vinäger.
  4. Skär apelsin i filéer och blanda upp med sojabönor.
  5. Pensla rödingfiléerna med olja och krydda med salt och peppar.
  6. Baka rödingen på 100 grader i varmluftsugn ca 7-8 minuter.
  7. Servera fisken på en bädd av apelsin och bönor samt kålrabbi. Toppa med såsen. Även kokt potatis passar bra till om man önskar.