Bakad röding med saffransveloute
Bakad röding med saffransveloute
15 ingredienser
30 m
Bakad röding med saffransveloute, picklad kålrabbi och apelsin blir en ljuvlig huvudrätt att servera vid ett festligt tillfälle.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 g saffran
- 1 l vitt vin
- 0,5 l vatten
- 1 l grädde
- 1 kålrabbi
- 1 dl risvinäger
- 1 msk champagnevinäger
- 1 apelsin
- sojabönor
- 2 rödingar
- 2 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här
- Hacka gul lök och vitlök och fräs med saffran samt lite olja.
- Häll på vin, vatten och grädde och låt koka ner till ca 4 dl sås återstår. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Skär kålrabbi i tärningar och blanchera kort och lägg sedan i vinäger.
- Skär apelsin i filéer och blanda upp med sojabönor.
- Pensla rödingfiléerna med olja och krydda med salt och peppar.
- Baka rödingen på 100 grader i varmluftsugn ca 7-8 minuter.
- Servera fisken på en bädd av apelsin och bönor samt kålrabbi. Toppa med såsen. Även kokt potatis passar bra till om man önskar.