• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Bakad potatis med krämig tonfiskröra

84 röster
20 min + tid i ugnen
4
20 min + tid i ugnen
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • 40 g smör

Tonfiskröra

  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 0,5 rödlök
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-2 msk citron, färskpressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Häll av vätskan från tonfisken. Skala löken. Finhacka sellerin och löken.
  2. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen medan du bakar potatisarna.
  3. Baka potatis i ugn
    Värm ugnen till 200 grader.
  4. Tvätta bakpotatisarna och gör sedan ett kryss på toppen eller nagga dem med en gaffel så att de inte spricker i ugnen.
  5. Baka potatisarna mitt i ugnen ca 1 timme. För att se om de är klara kan du sticka en kniv i mitten och känna om de är helt mjuka.
  6. Ta ut och låt svalna något. Öppna upp potatisen, klick i lite smör och fyll med tonfiskröran. Bjud gärna med en sallad till.
  7. Baka potatis i mikrovågsugn
    Nagga potatisen med en gaffel.
  8. Kör 1 potatis åt gången på högsta effekt i mikron i 5 minuter. Öppna luckan och vänd på potatisen och kör i ytterligare 3-5 minuter. Ta ut potatisen, tänk på att den är jättevarm.
  9. Gör ett kryss mitt i potatisen, öppna upp och fyll.
16 april 2019