Bakad potatis med currykyckling

koket.se
Bakad potatis med currykyckling
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Bakad potatis med currykyckling

19 ingredienser

50 min

En riktig favorit - bakad potatis. Här fyller Zeina den med en kall och krämig kycklingröra kryddad med curry. Vill du ta en genväg så går det bra att använda färdiggrillad kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar

Currykyckling

  • 3 kycklingfiléer
  • 2 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1,5 tsk örtsalt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • 0,5 romansallad
  • 150 g körsbärstomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl cornichons
  • vinäger
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Snitta ett kryss i potatisarnas ovansida. Lägg dem på en plåt och baka i ugnen tills de är mjuka rakt igenom, ca 45 minuter.
  3. Koka upp en kastrull med vatten, buljongtärning och lagerblad. Lägg i kycklingen och låt småkoka ca 25 minuter, ta med hjälp av en sked bort det skum som bildas.
  4. Ta upp kycklingen och låt svalna. Strimla kycklingen.
  5. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda ihop alla ingredienser till röran.
  6. Skär romansalladen i bitar. Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Blanda sallad, tomater, lök och cornichons med olja och vinäger. Salta och peppra.
  7. Servera bakad potatis med kycklingröra och sallad.