Bakad brie med saffranshonung, nötter och bär

9 röster
20 m
4-6
Bakad brie med saffranshonung, nötter och bär
Foto: Frida Edlund

Receptet är ur boken Chez Wood av Sofia Wood, Norstedts.

Chez Wood_omslag

Bakad brieost med honung, saffran, nötter och frukt är det perfekta tillbehöret till alla bufféer! Älskar du ost måste du testa det här receptet.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 1 brieost (rund hel) [500 g]
  • 1 dl honung
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl blandade nötter, hackade (t.ex. valnötter, mandlar, eller pinjenötter)
  • färska fikon
  • 1 granatäpple, brutet i stora bitar
  • 1 dl björnbär (eller blåbär)

Till servering

  • ostkex
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg hela brietårtan på en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Det är mycket viktigt att brietårtan är hel eftersom den annars kommer flyta ut.
  3. Värm under tiden honungen i en liten kastrull tillsammans med saffran. Honungen behöver inte koka, bara värmas i cirka 5 minuter.
  4. Ta ut den bakade osten och toppa med nötter, fikon, bär och honung. Servera varm.
Tips!
Chez Wood_omslag

Receptet är ur boken "Chez Wood"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...