Bakad brie med saffranshonung, nötter och bär

Bakad brie med saffranshonung, nötter och bär
Foto: Frida Edlund

Bakad brie med saffranshonung, nötter och bär

29

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Bakad brieost med honung, saffran, nötter och frukt är det perfekta tillbehöret till alla bufféer! Älskar du ost måste du testa det här receptet.

Chez Wood_omslag

Boktips

Receptet är ur boken "Chez Wood" av Sofia Wood, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 brieost (rund hel) [500 g]
  • 1 dl honung
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl blandade nötter, hackade (t.ex. valnötter, mandlar, eller pinjenötter)
  • färska fikon
  • 1 granatäpple, brutet i stora bitar
  • 1 dl björnbär (eller blåbär)

Till servering

  • ostkex

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg hela brietårtan på en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Det är mycket viktigt att brietårtan är hel eftersom den annars kommer flyta ut.
  3. Värm under tiden honungen i en liten kastrull tillsammans med saffran. Honungen behöver inte koka, bara värmas i cirka 5 minuter.
  4. Ta ut den bakade osten och toppa med nötter, fikon, bär och honung. Servera varm.
TIPS!
Chez Wood_omslag

Chez Wood

Receptet är ur boken "Chez Wood" av Sofia Wood, Norstedts.

läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer