Bakad blåbärsgröt

Bakad blåbärsgröt
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Bakad blåbärsgröt

11 ingredienser

30 m

Gröt går att göra i ugnen också, prova den här goda blåbärsgröten!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl mandeldryck (alt vanlig mjölk)
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk citron, rivet skal från, (ekologisk)
  • 1 msk agavesirap (alt flytande honung)
  • 1,5 dl frysta blåbär

Topping och servering

  • 1 msk rörsocker
  • mandeldryck (eller vanlig mjölk eller naturell yoghurt)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop havregrynen med mandelmjölken, äggen och resten av ingredienserna utom blåbären i en skål.
  3. Häll det i en smord ugnsform som mäter ungefär 30 x 20 centimeter.
  4. Fördela blåbären över.
  5. Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  6. Strö på lite råsocker och servera med ditt val av mjölk eller med en klick yoghurt.