Bagel på morot och pumpa

Bagel på morot och pumpa
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Bagel på morot och pumpa

11 ingredienser

30 m + tid för marinering

En bagel gjord på pumpa och morot med smakrika krämer kommer både överraska och ge glada miner. Ett annorlunda och perfekt tilltugg i höst!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 butternutpumpor
  • 1,5 kg morot
  • 2 g äggvitepulver
  • 40 g isomalt
  • 100 g passionsfruktspuré (eller juice)
  • 2 msk sake
  • 1 msk xantangummi
  • 300 g anklever
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl cognac (eller calvados)

Gör så här

  1. Skala och juica pumpa och morot i en råsaftmaskin.
  2. Mixa ihop juicen med äggvitepulver och isomalt. Gjut smeten i formar och torka på 60 grader i ugn över natten, eller i torkskåp.
  3. Värm försiktigt ihop passionsfruktspuré med sake och xantangummi till en slät kräm.
  4. Marinera anklevern med salt, socker och cognac i 24 timmar. Låt temperera och mixa till en slät kräm.
  5. Servera morots- och pumpabageln med passionsfruktskrämen och ankleverkrämen.