Bagel på morot och pumpa
Bagel på morot och pumpa
11 ingredienser
30 m + tid för marinering
En bagel gjord på pumpa och morot med smakrika krämer kommer både överraska och ge glada miner. Ett annorlunda och perfekt tilltugg i höst!
Ingredienser
- 2 butternutpumpor
- 1,5 kg morot
- 2 g äggvitepulver
- 40 g isomalt
- 100 g passionsfruktspuré (eller juice)
- 2 msk sake
- 1 msk xantangummi
- 300 g anklever
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- 0,5 dl cognac (eller calvados)
Gör så här
- Skala och juica pumpa och morot i en råsaftmaskin.
- Mixa ihop juicen med äggvitepulver och isomalt. Gjut smeten i formar och torka på 60 grader i ugn över natten, eller i torkskåp.
- Värm försiktigt ihop passionsfruktspuré med sake och xantangummi till en slät kräm.
- Marinera anklevern med salt, socker och cognac i 24 timmar. Låt temperera och mixa till en slät kräm.
- Servera morots- och pumpabageln med passionsfruktskrämen och ankleverkrämen.