Baconlindad marulksmedaljong på spenatbädd med spegel av rödvinssås

Baconlindad marulksmedaljong på spenatbädd med spegel av rödvinssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Baconlindad marulksmedaljong på spenatbädd med spegel av rödvinssås

12 ingredienser

Marulken har kallats ”världens fulaste fisk” men det väger den upp med sin ytterst delikata smak. Det saftiga köttet går bra ihop med en kraftig rödvinssås och andra tydliga smaker. Till den här rätten kan du använda djupfryst bladspenat. Gott till är även kokt potatis eller ris.

Ingredienser

portioner
  • 4 marulksmedaljonger
  • 4 baconskivor
  • 2 msk olivolja

Spenat:

  • 250 g bladspenat
  • 225 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 dl rött vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk smör

Du behöver också:

  • tandpetare av trä

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och strimla schalottenlöken. Ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök, schalottenlök och svamp i smör tills löken är gyllene och genomskinlig. Krama ut vattnet ur spenaten och tillsätt den. Krydda med salt och peppar och låt sjuda på svag värme i 3 minuter.
  2. Klappa fisken torr och linda en baconskiva runt varje medaljong. Fäst med tandpetare. Stek fiskmedaljongerna i olivolja på medelvärme, ca 4 minuter per sida.
  3. Koka ihop vinet till hälften. Lös upp buljongtärningen i det kokande vinet. Blanka av med smöret. Lägg såsen som en spegel på 4 varma tallrikar. Lägg på spenaten och toppa med fiskmedaljongen.