Baconlindad lax med broccolisallad

koket.se
Baconlindad lax med broccolisallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Baconlindad lax med broccolisallad

12 ingredienser

25 m

Grillad lax med bacon och salvia som serveras med ångad broccolisallad. Somrigt och gott!

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé, i fyra bitar
  • 140 g bacon
  • 8 blad salvia
  • salt
  • peppar
  • stekgarn

sallad

  • 1 broccoli
  • 1 silverlök
  • 0,5 knippe rädisa
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 1 frissésallad (eller annan sallad)
  • olivolja
  • citron

Gör så här

  1. Salta och peppra varje laxbit. Lägg på ett par blad salvia på varje fiskbit och linda sedan in med bacon. Förslut baconet runt laxen med hjälp av stekgarn så att det blir små bacon/lax-paket.
  2. Grilla på indirekt värme och gärna under lock i ca 10 minuter tills baconet börjar bli knaprigt och gyllenbrunt. Skär eller klipp bort stekgarnet innan servering.
  3. Skär broccolihuvudet i mindre bitar och ånga broccolin i lite saltat vatten och under lock tills de är al dente. Skölj broccolin i iskallt vatten.
  4. Strimla silverlök och skär rädisor i tunna skivor, gärna på mandolin. Hacka hasselnötterna fint och lägg samman salladen med alla ingredienser. Smaka upp den med olivolja, pressad citron och salt. Servera till den nygrillade fisken.