Mixa kavringen i en matberedare till smulor. Addera ströbröd och blanda. Stek brödsmulorna i smör och smaksätt med farinsocker och kanel. Låt steka några minuter. Ställ sedan åt sidan.
Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och stänger. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa under tiden äggulor och socker fluffigt.
Lyft upp vaniljstängerna.
Tillsätt den varma mjölkblandningen lite åt gången i äggulorna. Vispa sedan ihop allt tillsammans. Häll över såsen i en kastrull och vispa på låg värme tills såsen når 85°C. Kyl ner såsen.
Skala, kärna ur och halvera äpplena. Gröp ut mitten ur äpplena och spara det till äppelmoset. Lägg de urgröpta äpplena i citronvatten så att de inte blir bruna.
Skala och skär äpplena till moset i mindre bitar. Koka upp tillsammans med socker, vatten och äppelresterna (det som du gröpte ut ur äppelhalvorna) tills äpplena är mjuka. Mixa ihop till ett mos.
Fyll äpplehalvorna med äppelmos och täck sidorna och botten med kavringsmulorna.
Baka i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera med vaniljsåsen.