Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

55 röster
15 m
4

Kryddig och knaperstekt fläskfärs som serveras i salladsblad tillsammans med mynta, koriander, salladslök och jordnötter.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfärs
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk mörkt muscavadosocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad juice och zest
  • 1 dl korianderstjälkar, hackade
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 1 huvud cosmopolitansallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 dl korianderblad
  • 1 dl mynta
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 2 lime, i klyftor
  • sriachasås

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Stek i lite olja i 1 minut. Tillsätt sedan chiliflakes och fläskfärs och bryn tills köttet fått fin färg.
  2. Tillsätt muscavadosocker, fisksås, pressad lime och hackade korianderstjälkar. Smaka av med ev salt.
  3. Servera det steka fläsket i salladsblad. Toppa med korianderblad, mynta, jordnötter, salladslök, limeklyftor och srirachasås
7 maj 2016

Laddar fler recept