Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

53 röster
15 m
4
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfärs
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk mörkt muscavadosocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, pressad juice och zest
  • 1 näve korianderstjälkar, hackade
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 1 huvud cosmopolitansallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 näve korianderblad
  • 1 näve mynta
  • 1 näve rostade jordnötter
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 2 lime, i klyftor
  • sriachasås

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Stek i lite olja i 1 minut. Tillsätt sedan chiliflakes och fläskfärs och bryn tills köttet fått fin färg.
  2. Tillsätt muscavadosocker, fisksås, pressad lime och hackade korianderstjälkar. Smaka av med ev salt.
  3. Servera det steka fläsket i salladsblad. Toppa med korianderblad, mynta, jordnötter, salladslök, limeklyftor och srirachasås
7 maj 2016

Fler goda recept