Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

POPULÄRT
koket.se
Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

17 ingredienser

15 m

Kryddig och knaperstekt fläskfärs som serveras i salladsblad tillsammans med mynta, koriander, salladslök och jordnötter.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfärs
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 dl färsk koriander, stjälkarna
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 dl färsk koriander, bladen
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 2 limefrukter, i klyftor
  • sriracha

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Stek i lite olja i 1 minut. Tillsätt sedan chiliflakes och fläskfärs och bryn tills köttet fått fin färg.
  2. Tillsätt muscavadosocker, fisksås, pressad lime och hackade korianderstjälkar. Smaka av med ev salt.
  3. Servera det steka fläsket i salladsblad. Toppa med korianderblad, mynta, jordnötter, salladslök, limeklyftor och srirachasås