Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

64 röster
15 m
4
Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs
Foto: TV4

Kryddig och knaperstekt fläskfärs som serveras i salladsblad tillsammans med mynta, koriander, salladslök och jordnötter.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfärs
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk mörkt muscavadosocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 lime, saft och skal
  • 1 dl färsk koriander, stjälkarna
  • neutral olja, att steka i

Till servering

  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 dl färsk koriander, bladen
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 4 salladslökar, i tunna skivor
  • 2 lime, i klyftor
  • sriracha
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och ingefära. Stek i lite olja i 1 minut. Tillsätt sedan chiliflakes och fläskfärs och bryn tills köttet fått fin färg.
  2. Tillsätt muscavadosocker, fisksås, pressad lime och hackade korianderstjälkar. Smaka av med ev salt.
  3. Servera det steka fläsket i salladsblad. Toppa med korianderblad, mynta, jordnötter, salladslök, limeklyftor och srirachasås

Laddar fler recept...