Asiatisk tonfisktoast med avokado

Asiatisk tonfisktoast med avokado
Foto: Köket.se

Asiatisk tonfisktoast med avokado

11 ingredienser

30 min

Den här krämiga tonfiskröran med smak av sesam, soja och chili är oslagbar! Servera på en frasigt stekt toast tillsammans med avokado, salladslök och koriander.

Pågen Grötbröd
Pågen Grötbröd produkt

Pågen Grötbröd

Bakat med grötskållning av havre som gör brödet extra saftigt och gott.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Tonfiskröra

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 dl majonnäs
  • 3 salladslökar
  • 2 tsk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja

Servering

  • 8 skivor Pågen Grötbröd
  • 50 g sallad
  • 2 avokador
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • 0,5 kruka färsk koriander, till garnering

Gör så här

  1. Skiva salladslöken. Skivorna från den vita delen ska blandas i tonfiskröran och den gröna delen sparas till topping.
  2. Häll av tonfisken i en finmaskig sil och låt rinna av ordentligt. Tryck gärna till med en gaffel så den verkligen vattnas ur. Blanda sedan tonfisken med majonnäs, salladslöken, sriracha, sesamolja och soja.
  3. Skiva avokadon och rosta bröden. Lägg upp sallad, avokado och tonfiskröra på bröden och toppa med resten av salladslöken, lite sesamfrön och koriander.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Salsicciatoast med tomater och parmesan

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer