Asian Mojito

Jonas Dahlbom

Asian Mojito

8 ingredienser

10 m

Den här drycken är full av smak och sting! Ett måste att testa i påsk eller till någon kommande högtid.

Ingredienser

portioner1 - 2
  • 1-2 dl färsk koriander
  • 5 cl sockerlag (se recept nedan)
  • 3 cl limefrukt
  • gurka (att garnera med)
  • sodavatten

Ingefärasockerlag

  • strösocker
  • vatten
  • färsk ingefära

Gör så här

  1. Häll alla ingredienserna (förutom soda och gurka) i en shaker. Fyll på med is och skaka drinken kall.
  2. Garnerna ett Highball-glas med en gurkgirlang innan du fyller på med is.
  3. Sila av drycken i glaset och toppa sedan med sodavatten.
  4. Man kan alltid reglera mängden syra eller sötma efter önskad karaktär på drinken.

Ingefärasockerlag

  1. Blanda lika delar strösocker och vatten i en kastrull tillsammans med skalad och skivad ingefära.
  2. Koka upp tills sockret har löst upp sig, låt sedan kastrullen stå och svalna.
  3. Låt ingefäran vara kvar tills du tycker smaken blir som du önskat.
  4. Håller i kylen ca 2 veckor.