Ärtpesto

Ärtpesto
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Ärtpesto

139

1 steg att laga

7 ingredienser

10 m

Variera den klassiska peston med denna nötfria variant på frysta ärtor, citron och solrosfrön. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 100 g solroskärnor
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 citron, saft från
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg solrosfrön, ärtor, citronsaft och vitlöksklyfta i en matberedare. Häll i oljan lite i taget och mixa samtidigt till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå svalt till servering.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer