Ocean Breeze

Foto: TV4
Ocean Breeze
17 ingredienser
20 min
Den här rätten är både ovanlig och fantastiskt god. Den innehåller tonfisk, pilgrimsmusslor, krabba, forellrom och havskräftor.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och finns även med i kokboken med samma namn. Alla recept som är utvalda till kokboken är provlagade och bearbetade av matskribenten och kocken Tove Nilsson.
Ingredienser
- 1 förp tonfisk i olja, ca 185 g avrunnen
- 1 förp krabba, avrunnen [ca 170 g]
- 2 hela ättiksgurkor, finhackade
- 2 inlagda rödbetor, finhackade
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk dill, finhackad
- 1 msk ketchup
- 1 dl majonnäs
- 4 pilgrimsmusslor
- 1 msk teriyakisås
- 4 skivor vitt bröd
- 2 msk vitlökssmör
- 3 msk forellrom
- 4 havskräftor, hela
- olja
- salt (efter smak)
- peppar, nymald, (efter smak)
Gör så här
- Blanda tonfisk, krabba, ättiksgurka, rödbeta, lök, dill, ketchup och majonnäs.
- Smaka av med salt och peppar.
- Halstra pilgrimsmusslorna snabbt ca 30 sekunder per sida i olja i het panna, droppa över teriyakisås.
- Rosta brödet och bred på vitlökssmör.
- Toppa med havsröra och forellrom.
- Servera med pilgrimsmussla och havskräfta.