I samarbete med Ingelsta Kalkon

Aprikosfylld kalkonfilé med färskostgremolata

60 m
4
Ingelsta kalkon Aprikosfylld tunnskivad kalkon med färskostgremolata
Foto: Ingelsta kalkon
60 m
4

Du behöver

Tunnskivad kalkonfilé

  • 250 g torkade aprikoser
  • 2 schalottenlökar
  • ca 800 g Ingelsta tunnskivad kalkonfilé
  • salt och peppar

Rostade jordärtskockor

  • 600 g jordärtskockor
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Färskostgremolata

  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 200 g färskost
  • salt och peppar

Till servering

  • 150 g sötmandel, hackad
  • picklad rödlök
  • krasse

Gör så här

  1. Kalkonfilé
    Hacka aprikoserna och strimla schalottenlöken fint. Fördela blandningen över skivorna och rulla ihop som rullader. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om, salta och peppra. Stek klart rulladerna i ugnen på 120 grader.
  2. Rostade jordärtskockor
    Borsta jordärtskockorna och dela i grova skivor, ca 2 cm. Rosta skivorna i en stekpanna med lite smör, tills de fått färg och blivit mjuka. Salta och peppra.
  3. Färskostgremolata
    Finhacka persiljan och blanda med det finrivna, gula skalet från en citron och saften från halva citronen, pressad vitlök, rapsolja, salt och peppar. Tag 2 msk av blandningen och blanda i färskosten.
  4. Vid servering arrangera rullader, rostade jordärskockor och färskostgremolata på en tallrik. Toppa med hackad sötmandel, picklad rödlök och krasse
Kommentera receptet

Fler goda recept