Äpple med mascarponekräm
Äpple med mascarponekräm
11 ingredienser
30 m
Är du sugen att testa ett nytt recept med äpplen? Dessa vinkokta äpple med mascarponekräm och olivolja är en rikitgt lyckad dessert, och inkokta äpplen har dessutom lång hållbarhet - perfekt om du inte vill äta desserten på en gång!
Se Louise Johansson laga receptet

Ingredienser
- 1 apelsin, skal och pressad saft
- 1 citron, skal och pressad saft
- 2 kanelstänger
- 2 stjärnanis
- 8 dl rött vin
- 2,5 dl strösocker
- 8 röda äpplen
Mascarponekräm
- 2 dl vispgrädde, lättvispad
- 250 g mascarpone
Servering
- 1 dl marconamandel, rostade med salt och grovhackade
- 0,5 dl olivolja
Gör så här
- Dra remsor av skalet på apelsinen och citronen med en potatisskalare samt pressa saften.
- Koka upp citrusskal, citrussaft, kanel, stjärnanis, vin och socker. Lägg i äpplena och låt sjuda i ca 10 minuter tills de är mjuka rakt igenom. Låt äpplena svalna i lagen.
Mascarponekräm
- Blanda grädde och mascarpone till en kräm.
Servering
- Servera mascarponekrämen med äpple och marconamandel samt ringla olivolja över.