Äpple med mascarponekräm

Äpple med mascarponekräm
Foto: Anna Larsson & Martina Ankarfyr
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Äpple med mascarponekräm

11 ingredienser

30 m

Är du sugen att testa ett nytt recept med äpplen? Dessa vinkokta äpple med mascarponekräm och olivolja är en rikitgt lyckad dessert, och inkokta äpplen har dessutom lång hållbarhet - perfekt om du inte vill äta desserten på en gång!

Boktips! Musslor & morötter
Musslor och morötter

Boktips! Musslor & morötter

Receptet kommer ur Louise Johanssons bok Musslor & morötter

Läs mer

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 apelsin, skal och pressad saft
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 8 dl rött vin
  • 2,5 dl strösocker
  • 8 röda äpplen

Mascarponekräm

  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 250 g mascarpone

Servering

  • 1 dl marconamandel, rostade med salt och grovhackade
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dra remsor av skalet på apelsinen och citronen med en potatisskalare samt pressa saften.
  2. Koka upp citrusskal, citrussaft, kanel, stjärnanis, vin och socker. Lägg i äpplena och låt sjuda i ca 10 minuter tills de är mjuka rakt igenom. Låt äpplena svalna i lagen.

Mascarponekräm

  1. Blanda grädde och mascarpone till en kräm.

Servering

  1. Servera mascarponekrämen med äpple och marconamandel samt ringla olivolja över.