Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med kniv och mixa ihop.
Tillsätt äggen, ett i taget, och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet och kör till en jämn smet. Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med mjölade händer eller med baksidan av en matsked.
Eventuellt skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Pensla äppelskivorna med citronsaft. Sikta över florsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25 minuter eller tills den är nästan klar.
Glasyr. Hacka jordnötterna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och koka ihop. Rör i mjölet. Rör i mjölken. Koka glasyren under omrörning tills den tjocknar, ca 3 minuter. Blanda i ⅔ av nötterna.
Bred glasyren över kakan. Strö över resten av nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter. Låt kakan svalna och ta ur formen.