Äppelspritz med calvados

NYHET
Äppelspritz med calvados
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelspritz med calvados

8 ingredienser

15 min + tid i frys

Gör höstens finaste drink med äppelrosor, äppelmust, calvados och cava.

Ingredienser

glas

Isbitar (4 st)

  • 2 äpplen
  • 0,5 citron
  • 4 kvistar rosmarin
  • 4 kanelstänger
  • äppelmust

Äppelspritz

  • 2 cl calvados
  • 4 cl äppelmust
  • cava (eller annat mousserande vin)

Gör så här

Isbitar

  1. Halvera äpplena och skiva till tunna halvmånar, gärna på mandolin. Lägg skivorna en bunke med vatten och 0,5 pressad citron, så håller de sig ljusa och fina mycket längre.
  2. Lägg ut skivorna omlott på en lång rad och rulla sedan försiktigt ihop till rosor. Lägg ner rosorna i en stor form för isbitar.
  3. Stoppa sedan ner en kvist rosmarin och en kanelstång i varje isform. Fyll upp med äppeljuice till ca 2/3 av formarna. Ställ in i frysen i god tid innan servering - minst 6 timmar.

Servering

  1. Lägg en isbit i ett cocktailglas. Häll över calavdos, äppelmust och toppa upp med cava.