Äppelpaj med pumpafrön

12 röster
40 m

En god äppelpaj med ett smultäcke gjort på pumpakärnor är både enkelt och går snabbt att baka.

Visa mer
40 m

Du behöver

  • 250 g smör (kallt)
  • 4 dl vetemjöl (250 g)
  • 2,5 dl strösocker (225 g)
  • 0,5 dl kokossocker (45 g)
  • 1 dl pumpafrön (50 g)
  • ca 1 krm salt
  • 6-7 äpplen (gärna Discovery-äpplen)
  • kanel
  • 1 citron, skalet
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa smör, mjöl, strösocker, kokossocker, pumpafrön och salt i en matberedare.
  2. Skiva äpplena och pudra dem med kanel. Rör om så att alla klyftorna får kanel på sig.
  3. Lägg ut äppelklyftorna i en form, riv över lite citronskal och fördela slutligen degen över äpplena. Grädda i 225 grader tills den fått ordentligt med färg.
  4. Servera äppelpajen med grädde som vispats med skrapet från en vaniljstång. Eller glass. Eller vaniljsås. Eller bara grädde. Måste finnas mängder med bra kombinationer att utforska.
7 oktober 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...