Äppelpaj med pumpafrön

koket.se
Äppelpaj med pumpafrön

Äppelpaj med pumpafrön

9 ingredienser

40 m

En god äppelpaj med ett smultäcke gjort på pumpakärnor är både enkelt och går snabbt att baka.

Se Johan Hedberg laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör (kallt)
  • 4 dl vetemjöl [250 g]
  • 2,5 dl strösocker [225 g]
  • 0,5 dl kokossocker [45 g]
  • 1 dl pumpakärnor [50 g]
  • ca 1 krm salt
  • 6-7 äpplen (gärna Discovery-äpplen)
  • malen kanel
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Mixa smör, mjöl, strösocker, kokossocker, pumpafrön och salt i en matberedare.
  2. Skiva äpplena och pudra dem med kanel. Rör om så att alla klyftorna får kanel på sig.
  3. Lägg ut äppelklyftorna i en form, riv över lite citronskal och fördela slutligen degen över äpplena.
  4. Grädda i 225 grader tills den fått ordentligt med färg.
  5. Servera äppelpajen med grädde som vispats med skrapet från en vaniljstång. Eller glass. Eller vaniljsås. Eller bara grädde. Måste finnas mängder med bra kombinationer att utforska.