Äppelfilé från Normandie

Äppelfilé från Normandie
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelfilé från Normandie

13 ingredienser

När det står att något kommer från det franska landskapet Normandie så betyder det att det är äpplen inblandade! Denna rätt kokas med äppelcider och dekoreras med äppelklyftor. För extra vuxensmak, tillsätt gärna en skvätt calvados om du har!

Ingredienser

portioner
  • 700 g fläskfilé
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Marinad:

  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 morot, i bitar
  • 5 dl äppelcider

Sås:

  • 1 köttbuljongtärning och grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl silad marinad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 stort grönt äpple, fintärnat

Gör så här

  1. Putsa filén, dela den och lägg den i marinad i kyl över en natt.
  2. Ta upp köttet, sila marinaden.
  3. Krydda köttet, stek filén klar på medelvärme ca 20 min, vänd den runt under tiden.
  4. Blanda smulad buljong, marinad och grädde och koka ihop utan lock till såsen tjocknar.
  5. Smaka av med senap och kryddor och vänd ned persilja och äpple.
  6. Servera köttet med såsen över, pressad potatis till.